tiistai 26. maaliskuuta 2019

Vierailu valotaidetyöpajalla


Kävimme tutustumassa Vaasan Olympiakadulla OSAT -hankkeen järjestämässä valomaalauksen työpajassa, jossa saimme tietoa taidemuodosta, välineistä sekä tekniikoista ja seurata itse valomaalauksen toteutusta työpajan vetäjän Janne Parviaisen ammattitaitoisella opastuksella. Mukana Jannelle oli erilaisia välineitä, muunmuossa taskulamppuja ja ledivaloja. Tarvikkeiden avulla sai  luoda oman valotaideteoksen.




JANNEN HAASTATTELU:


Miten kauan olet työskennellyt valotaiteen parissa?
-Valotaiteen parissa olen työskennellyt jo kymmenen vuotta, enkä vieläkään ole kyllästynyt siihen, ideoita tuntuu riittävän enemmän kuin kerkeän toteuttaa!

Mikä sai sinut innostumaan valotaiteesta?
-Valotaiteen löysin sattuman kautta kuvatessani pimeän aikaan, jonka jälkeen innostuin mahdollisuuksista mitä kaikkea valolla voi kuviin tehdä.

Mikä on parasta työssäsi?
-Parasta työssäni on uusien ihmisten tapaaminen ja se että voi innostaa ihmisiä uuden harrastuksen pariin. Suurta iloa tietysti tuottaa myös kun näkee ihmisten reaktioita omiin taideteoksiini.

Mikä on haastavinta työssäsi?
-Freelancer-työssä haastavinta on tietysti aina töiden jatkuvuuden turvaaminen, mutta hajauttamalla osaamisen osa-alueita opettamiseen, oman taiteellisen tuotannon tekemiseen ja tilaustöihin olen tähän asti pärjännyt taidealalla.

Mikä teos tai työkeikka on jäänyt parhaiten mieleen?
-Minut kutsuttiin muutama vuosi sitten neljän päivän varoitusajalla Lontooseen Japanilaisen matkailuohjelman kuvauksiin, joka oli melko jännittävää. Kuvausryhmä puhui pelkästään japania ja heillä oli mukana Italialainen tulkki joka puhui huonoa englantia, joten kommunikaatio oli aika hankalaa paikan päällä. Kuvausryhmää jouduin odottelememaan sovitulla paikalla Lontoolaisella hautausmaalla pimeässä, jonne ohjelman juontaja lopulta saapui kuvausryhmän kanssa pukeutuneena Sherlock Holmes-pukuun! Mutta kuvaukset saatiin kunnialla loppuun ja ohjelmastakin tuli aika hauska: https://youtu.be/_B5E-QYpOIs 

Työpajan teoksia voi katsomassa osoitteessa Olympiakatu 3Q 65100 Vaasa. 
Näyttely on avoinna maanantaisin 12.30-16.00
tiistaisin 11.00-18.00 (poikkeuksena 26.3 11-13 ja 15-18) 
keskiviikkoisin 10.00-16.00
torstaisin 14.00-17.30






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti