keskiviikko 6. marraskuuta 2019

Setlementin URA-palvelut

Keskiviikkona 30.10. kävimme Auran mediapajan, kulttuuri- ja viriketoimintaryhmien kanssa Palosaaren URA-palvelussa kuuntelemassa Elise Uusi-Panttia. Hän kertoi meille tarkemmin URA- palvelun toiminnasta ja palveluista.


URA-palvelut toimivat Vaasan Setlementin alla ja on työllistämistä edistävä palvelu, joka toimii myös yhteistyössä TE-toimiston kanssa. Tavoitteena on löytää asiakkaalle työkokeilupaikka, jonka kautta asiakas pääsisi työelämään. Palvelussa onkin työkokeilupaikkoja laidasta laitaan, esimerkiksi siistijän, kylätalkkarin, avustajan, ATK-tukihenkilön, arkistotyöntekijän ja keittiötyöntekijän paikkoja. Paikat vaihtuvat jatkuvasti, joten uusia tulee lisää. Työkokeilupaikat ovat 3-5 päivää ja 4-8 tuntia päivässä.
Jos sinulla on ala tiedossa, mutta et välttämättä löydä paikkaa, niin URA-palveluissa sinua autetaan mm. etsimällä vapaita työpaikkoja. Esimerkiksi graafisen suunnittelijan paikat ovat harvassa, mutta niitä kuitenkin yritetään etsiä.

Kun tulet asiakkaaksi täytät esitietolomakkeen jossa listaat aikaisempia koulutuksia tai työpaikkoja ja hieman tietoa itsestäsi, joka auttaa sopivan paikan etsimisessä.
URA-palveluihin voi tulla myös silloin kun sinulla on työkokeilupaikka tiedossa, mutta et itse halua tai pysty hoitamaan paperitöitä. Täällä paperit tehdään allekirjoitusta vaille valmiiksi ja toimitetaan eteenpäin oikeisiin paikkoihin.
URA-palveluiden tiloissa on myös ruokailumahdollisuus missä Auralaiset syövät noin 3€ hintaan, normaali hinta 8€


URA-palvelussa toimii projektipäällikkönä Sirpa Myllyniemi ja työvalmentajina Elise Uusi-Pantti ja Sirpa Koivula, heidän yhteystiedot löytyvät URA-palveluiden sivulta.
Palvelut sijaitsee osoitteessa Huvilakatu 1, 65200 Vaasa, ja on auki arkisin klo 9-15.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti