tiistai 8. lokakuuta 2019

Paja-ryhmään tutustuminen

Pajaohjaaja Emmi
Auran tiistain mediapajaryhmän asiakkaat kävivät tutustumassa Auran paja-ryhmän toimintaan. Paja-ryhmän ohjaana työskentelee Emmi. Paja-ryhmä järjestetään tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8.00-12.00. Paja-ryhmä on kädentaitoryhmä, jossa tehdään puutöitä ja käsitöitä sekä kunnostetaan huonekaluja. Pajalla käytetään eri työvälineitä, kuten erilaisia sahoja ja porakoneita. Omia projekteja Pajassa ei tehdä, vaan kaikki tehdyt työt tulevat Setlementin yhteiseen käyttöön. 



Pajassa päivitetään CV:tä, ja harjoitellaan työhaastattelua. Paja-ryhmään voi hakea Auran asiakas, hakemus löytyy Aurasta. Paja-ryhmä sopii sellaisille Auran asiakkaille, jotka ovat valmiita siirtymään eteenpäin työelämään. Emmi tekee yhteistyötä Vaasan kaupungin työvalmentaja Rita Aaltosen kanssa. He antavat yksilöllistä ohjausta ja apua työhakuun sekä muihin elämänhallintaan liittyvien asioihin.  

Pajaryhmässä käytettäviä työkoneita


Valmiit työt
Emmi esitteli pajassa tehtyjä töitä, esimerkiksi linnunpönttö ja ensiapukaappi. Lisäksi työn alla on kirjahyllytikkaat. Pajaryhmä käy myös remontoimassa Setlementtiyhdistyksen omistamia vuokra-asuntoja.







Haastattelimme Emmiä, joka kertoi omasta työstään. Parasta työssä hänellä on mukavat asiakkaat, joiden kanssa on kiva touhuta.  Haastavinta hänen työssään on kiire, Emmi kokee, että ei ehdi juttelemaan asiakkaiden kanssa tarpeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti